Novi Sad
09.02.2023.
18:30 > 18:11
Novosadska "Čistoća" planira da postavi kontejnere za primarnu separaciju otpada kako bi novi Reciklažni centar bio potpuno u funkciji.
  • S.

    10.02.2023 17:38
    @Miki, i napisano je jasno za sta je namenjeno i nema zabune. Pise PET, znaci da je za PET.
    NIJE za ostalu plastiku pa i ne pise "za plastiku". Da jeste, pisalo bi.
  • Nikola NS

    10.02.2023 09:46
    Bezobrazluk
    Živim u centur NS i redovno geldam kako dođe kamion čistoće i sve kontejnere isprazni - i ambalažni i komunalni otpad. I jasno mije da nas neko opasno laže kako se reciklira i tra lala - ma sve ide na situ gomilu.
    Kakvo pokretanje reciklažnog centra dajte istražite to pošto su naravno evropski novci dati on napravljen i odjednom ne radi.
    Pa tom reciklažom se moglo sakupiti toliko para da se bukvalno reši skoro svaki problem sa smećem u gradu. Na primer da kupi pravi kamion za sakupljanje staklenog otpada a ne ovako da ih voze u otvorneim kamionima i zveckaju po celom gradu, ili da se stave mreže preko kanti za smeće koje ne dozvoljavaju pticama da sabajle sav otpad izvade napolje (npr Belvil ima identične kante ali i mreže preko).
  • Duki

    10.02.2023 07:13
    @Miki
    Ako piše za PET ambalaža onda ubacuješ samo PET ambalažu, a ne sav plastični otpad.
  • Banderaš

    09.02.2023 21:37
    Glupavi i tupavi odlučuju
    Zašto neko od "pametnih" srba ne ode u Austriju ili Svajcarsku i pita ljude kako su oni rešili (na najjeftiniji,najmudriji i najčistiji način) ostavljanje,skladištenje i transport reciklaznog stakla i PET ambalaze?
    Sve su ljudi izmislili i funkcioniše decenijama,ali neee..U srbiji su najtupaviji politički montirani kadrovi koji naprave najskuplju verziju-koja loše radi,i na kraju se uradi kako treba,ali nas je kostalo 5X skuplje!!
    Zašto su ovde najtupaviji na mestima koji donose odluke i raspolazu našim novcem?!
    Zasto smo mi tu gde jesmo,a Švajcarci i Austrijanci žive u cistim,uređenim državama
  • Miki

    09.02.2023 19:56
    Dokle će da se koristi taj zbunjujući naziv "pet ambalaža"? Polietilen je samo jedna vrsta plastike, a ima ih još dosta, šta ćemo sa ostalim vrstama plastike? Šta ćemo sa PVC, da li da i to bacamo ili ne? Smem li da ubacim polomljeni plastični branik automobila ili ne, to nije ni PET niti ambalaža? Zar nije bolje da se napiše "Za plastične materijale" ili samo "Za plastiku" i svima će biti jasno šta treba da se ubacuje u taj kontejner.
  • Liman

    09.02.2023 19:33
    Prvo neka razdvoje komercijalne korisnike i privatne. Ovako na Limanu sve prodavnice ubacuju kutije u kontejnere, odnosno pord jer ne mogu da stanu i nastaje još veći haos.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna